לתוך מה אני מזמינה אותך:
התמקדות היא מתנת חיים להעמקת הקשר אל העצמי ואל האחר.ת ואל העשייה. היא תפישת עולם תומכת והיא קונקרטית ומעשית. היא משתלבת בפרטי ובאישי בתוך הבית – בהורות ובזוגיות וגם במרחב המקצועי. ובמהותה מאפשרת לתנועת החיים להיות כל מה שהיא יכולה להיות.
התמקדות בהורות מכבדת היא דרך לגדל ילדים.ות שיהיו 'רוטטי חיים', בזקיפות, בעוצמה, בשמחה ובפשטות. הדרך לשם עוברת בהקשבה לעצמנו כהורים ולהיענות לקריאה להתפתחות מול אתגרי ההורות.
דרך המפגשים נכיר מיומנויות התמקדותיות עד ומעבר לרמת קורס בסיס בהתמקדות דרך מגע עם נושאים הוריים, ונעמיק בהיכרות עם תפישת העולם ההתמקדותית שתומכת בתנועת החיים, באפשרות של השינוי לקרות ולהתרחש.
דרך נקודת המבט של הידע העולה מההתמקדות (התחושה המורגשת והמשמעות המורגשת) יפתחו בפנינו שערים הוריים פרקטיים ומרגשים להבנה של תהליכים, בארגונם מחדש ובמציאת פתרונות אפקטיביים הנובעים מתוך מארג החיים הייחודי.
לתוך מה אני מזמינה אותך:
התמקדות היא מתנת חיים להעמקת הקשר אל העצמי ואל האחר.ת ואל העשייה.
היא תפישת עולם תומכת והיא קונקרטית ומעשית. היא משתלבת בפרטי ובאישי בתוך הבית – בהורות ובזוגיות וגם במרחב המקצועי. ובמהותה מאפשרת לתנועת החיים להיות כל מה שהיא יכולה להיות.
התמקדות בהורות מכבדת היא דרך לגדל ילדים.ות שיהיו 'רוטטי חיים', בזקיפות, בעוצמה, בשמחה ובפשטות. הדרך לשם עוברת בהקשבה לעצמנו כהורים ולהיענות לקריאה להתפתחות מול אתגרי ההורות.
דרך המפגשים נכיר מיומנויות התמקדותיות עד ומעבר לרמת קורס בסיס בהתמקדות דרך מגע עם נושאים הוריים, ונעמיק בהיכרות עם תפישת העולם ההתמקדותית שתומכת בתנועת החיים, באפשרות של השינוי לקרות ולהתרחש.
דרך נקודת המבט של הידע העולה מההתמקדות (התחושה המורגשת והמשמעות המורגשת) יפתחו בפנינו שערים הוריים פרקטיים ומרגשים להבנה של תהליכים, בארגונם מחדש ובמציאת פתרונות אפקטיביים הנובעים מתוך מארג החיים הייחודי.
נושאי הקורס:
צירי עומק התמקדותיים:
יצירת ופינוי מרחב * Felt Sense & Felt Shift * נוכחות רחבה * מציאת 'ידית' * Dual Awareness * שפת החלקים * שינוי נקודות מבט והכללתן * ממערבולת הטראומה למערבולת הריפוי * התמקדות עם הגוף השלם WBF -* קצת פילוסופיה * עבודה עם ייצוגים * The Magical if * המבקר.ת הפנימי.ת * תנועה שנעצרה * ועוד
אבני מדרך הוריות:
נוכחות הורית רחבה * צרכים במערכת המשפחתית ואיזון ביניהם * הקשבה * סמכות הורית טבעית * המשפחה כמערכת בהתבוננות של קנסטלציה משפחתית * גבולות כנקודת מפגש * אחאות* פתרון בעיות * איך להתנהל בנוכחות קונפליקט * אחריות מול רגשות אשם * משחקיות ושאר איכויות מקדמות * החזון ההורי * זמן בהורות * התנועה הנכונה הבאה * לבטוח בילדים
אופן הלימוד:
למידת מושגים, רעיונות ומיומנויות. הפנמה והיכרות איתם דרך התנסות בתרגולים אישיים ובקבוצות קטנות, ובהדגמות במליאה. שיח, שיתוף ושאלות ותשובות.
בין המפגשים מצופה מהמשתתפות.ים שעת תרגול שבועית.
תתבקש שיחת היכרות והתאמה של כחצי שעה עד שעה לפני תחילת הקורס.
מתי וכמה?
18 מפגשים
ימי ראשון בערב, ב'זום', 17:30 – 20:30
נתחיל אחרי פסח, 1.5.22, נדלג על שבועות ונסיים ב 4.9.22
עלות: 3600 ₪.
2950 ₪ – בהרשמה מוקדמת ל-7 הנרשמים.ות הראשונים.ות
אפשר לפרוס עד 5 תשלומים.
מהי המטרה של הצטרפות לקורס הזה?
הקורס מעניק תעודה של קורס בסיס שנה א' בהתמקדות Focusing.
ובמקביל, היכרות עם השפה והדרך של הורות מכבדת.
יחדיו, הקורס שואף להוות חוויה משנת חיים, של יצירת אפיק תקשורת מקדם ומיטיב, בתוך האישי, ואל הבית והסביבה.
הקורס ייצר מרחב לתהליך התבוננות ושינוי לעבר החזון הפרטי של ההורות שלך, ולעבר נוכחות רחבה בחיים. הידע והכיוון הם אישיים ופנימיים. הקורס יציע תשתית של הדרך לשם – הדרך אל הפלא.
הקורס מתאים ל:
למי שתמיד שמעו על התמקדות ועכשיו הגיע הזמן לחוות וללמוד באופן יסודי ומעמיק
להורים לילדים בכל גיל (גם לכאלו שכבר יצאו מהבית) וגם לסבתות וסבים
לאנשי ונשות חינוך (בואו!!!)
לאנשי ונשות טיפול והדרכה
לאלו שמתעניינים.ות בתהליכי שינוי וריפוי
לאלו שסקרנים.יות לתהליך התפתחות מתוך התבוננות
קצת עליי
נעים מאד! שמי לילך בנימיני קורש,
אני בת 53, גרה במושב מרחביה, בת זוג לרוני ואמא לחמישה ילדים.
מלווה תהליכי התבוננות, שינוי וריפוי, בנשים ובזוגות, סביב אתגרי חיים ויצירה ב- 17 השנים האחרונות.
מלווה בגישת B.O.T – Birth Oriented Therapy – תקשורת מקדמת בשדה הלידה (B.O.T שלב 2, מדריכה ונציגת WF), מנחה ומורה להתמקדות – Focusing, ומנחה מוסמכת ומורה לקונסטלציה משפחתית.
הפילוסופיה של ההתמקדות מהווה ציר עומק בחיי, ואני מלמדת אותה בשלוש השנים האחרונות.
מאמינה בחיים, בכוחם, בתנועתם, ובכיוונם אל הטוב.
על גישת ההתמקדות:
גישת ההתמקדות עוצבה בשנות השישים על ידי הפסיכולוג והפילוסוף פרופ' יוג'ין ג'נדלין מאוניברסיטת שיקגו. הגישה פותחה כמענה לשאלה מדוע תהליכים תרפויטיים מסוימים מצליחים במקום בו אחרים נכשלים. ההבנות המרגשות והפרקטיות שלו עוגנו בתיאוריה, כמו גם ביישום נרחב ומגוון בשדות הריפוי, החינוך, המחקר והיצירה.
ההתמקדות מתבססת על מיומנות חדשה; מיומנות קשב לתחושות הגוף ולידע הענף העולה מהן. זו דרך עמוקה ובסיסית לפגוש, להכיר ולהבין מצבי חיים, קונפליקטים, אתגרים והתלבטויות. הדרך החדשה הזו, היוצרת קשר חדש, מובילה גם לידע עמוק לגבי תנועת החיים הבאה הנכונה עבורנו. לפיכך הקשבה זו מובילה לתהליכי שינוי, תיקון, צמיחה וריפוי.
עצם ההקשבה, הנושאת בכנפיה משמעות חדשה, שלא ניתן להשיגה באמצעות פרקטיקות ה'מיינד' הרגילות שלנו עצם ההקשבה יוצרת את התשתית שמניעה שינוי בתפישה, בחוויה – ובעשייה.
ההתמקדות היא גישת טיפול וליווי, אך בעיקר היא דרך חיים. דרך זו מאמינה ופועלת מתוך הכרה בתנועת חיים של התפתחות מתמדת. היא מסייעת בהרחבת מניפת נקודות המבט הפנימיות, ומתוך כך הרי היא שימושית ואפקטיבית בבירור, דיוק ופתרון קונפליקטים. עצם ההתכוונות לדרך זו מביאה תחושת רוגע, הפחתת עומסים ולחצים ומקדמת בהירות ושמחה
פנימיים. גם רגשות ואזורים 'שליליים' ושאינם 'פוטוגניים', מכילים אוצרות של ידע והכוונה פנימיים אם נדע להקשיב להם. חרדה וייאוש יכולים להפוך לתמרורי דרך פנימיים התומכים בקבלת החלטות ויצירת שינוי בעולם החיצוני. מצבים הנדמים 'תקועים' וחסומים, נעתרים לתנועת החיים הפנימית ומניבים הכוונה ותשובות הנובעות מלב מהותנו.
ההתמקדות היא מיומנות ההולכת ונבנית. ההסכמה להיות במרחב חדש ורענן, המשתנה ומתהווה תמידית היא משאב רגשי ורוחני. תחושת החוסן הפנימית הנבנית בתהליך זה היא רבת ערך בבואנו להתמודד עם שאלות ואתגרים יומיומיים ובמסוגלות שלנו למצוא וליישם פתרונות מעשיים ויישומיים. איזון בין צרכי ההורה, המערכת המשפחתית וצרכי ההורים עצמם היא דוגמא לאתגר עם פתרון ייחודי וחד פעמי.
ההתמקדות היא כלי אישי, בלתי אמצעי הפועל בו זמנית על השיח הפנימי של ההורה ועל השיח החיצוני אותו הוא מייצר עם הילדים, בן.ת הזוג ומערכות שונות. באמצעות ההתמקדות ומתנותיה, ההורה (וכל אדם וכל אישה) יוכלו לגלות את המשאבים האישיים, ולהשתמש בהם באופן יעיל ויצירתי מול שאלות ודילמות העולות יום יום בבית ובכלל. השיח הפנימי מאפשר הכרה בכישורים וביכולות כמו במקומות המבקשים לגדול ולהתפתח. מתוך ההתנסות הזו, ההורה יוכל להעניק חוויה דומה לסביבתו.
ההתמקדות עניינה בקשר ובאינטראקציות. אנו נעמיק במסע אל הקשר ואיכויותיו הקשר – אל עצמי, למשמעות של עשייתי, ואל האחר והמשמעות הפנימית שלו. יכולות השיח יעמיקו את ההכרה על מניעיה הסמויים והחבויים, עם האינטואיציה. בצד הכרה זו ומתוכה יתגבשו דרכים לרתמה אל חיי המעשה, עם פרקטיקות של איזון וויסות לחצים, התנהלות ברגעי סערה ומשבר, ועם הפיכת היצירתיות לשותפה פעילה.
על הורות מכבדת:
הורות מכבדת נשענת על כבוד לילד.ה, בתור יצור אנושי נפרד ומחובר – שווה בערכו ושונה במקומו ובתפקודו במשפחה.
רכיב בסיסי ועמוק הוא האמונה בילד.ה, שמכוון אותנו לבטוח בילדים.ות, להאמין להםן, להאמין בהםן.
המשימה ההורית (שתחילתה בשילייה הפיזית עוד ברחם, ואחר כך בקשר הנוצר), היא יצירת מצב רווחה בו ניתן לשגשג.
ממשיכה להתקיים בנו, מטאפורית, שליית האינטראקציה – איבר מופלא של חיבור עם ילדינו
שמשימתו היא לטפח (לדאוג, להתבונן, לשמור, …. ) ולקדם את קשר הנפרדות.
זו חולייה בקשר, זהו איבר האהבה, החיבור, והרשות/הכוונה לגדילה.
כך ניתן לנוע לעבר הטוב (השתכללות, יצירה, עשייה, התפתחות, …..) ולעבר הנפרדות המצמיחה.
ככל שמרגישים.ות יותר חיבור – קל יותר לבטוח בתנועת החיים הנפרדת,
וככל שבוטחים.ות בביטויי החיים אצל ילדינו – קל יותר להיות מחוברות.ים.
זוהי תנועה שמעמיקה, מעשירה, מגוונת ומעגנת את הקשר.